Pcelarska skola - ULIŠTE

Go to content

Main menu:

Pcelarska skola

Projekti
Pčelarska škola za konvencionalno i ekološko pčelarstvo
Pčelarska udruga " Propolis",Udruga za promicanje istih mogućnosti (UPIM), , Udruga pčelara neposrednih proizvođača Pčelinjak i pčelarska udruga Ulište u suradnji s Edukacijsko rehabilitacijskim fakultetom i Prometnim fakultetom organizira pčelarsku školu na Sveučilišnom kampusu Borongaj.
Pčelarska škola je prilagođena i za osobe s invaliditetom.
Škola počinje s  okupljanjem zainteresiranih polaznika a nastava će se održavat srijedom u 17 satiu dvorani 1, paviljon 70 u Svečulišnom kampusu Borongaj, Borongajska cesta 83 A, Zagreb.
Teoretski dio nastave održavat će se jednom tjedno (srijedom) po 4 školska sata tijekom zimskih mjeseci. Praktični dio nastave održavat će se subotom na pčelinjaku Sveučilišnog kampusa Borongaj u proljeće 2017.godine , kada se pčelinje zajednice budu mogle otvarati i pregledavati. Nastava iz pčelarstva provodit će se prema programu Srednje škole Bedekovčina, koji je verificiran u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Edukaciju će provoditi vrhunski stručnjaci iz područja pčelarstva na čelu s prof. dr. Nikolom Kezićem. Praktični dio nastave provodili bi i u suradnji s članicom Udruge za promicanje istih mogućnosti (UPIM) mr. sc. Jadrankom Luketa Marković, koja je i sama pčelar u invalidskim kolicima. Završetkom programa osposobljavanja dobiva se kvalifikacija pčelar/pčelarka. Pčelarstvom se osobe mogu baviti od razine hobija do potpuno profesionalne orijentacije te se time otvaraju nove mogućnosti cjeloživotnog obrazovanja i zapošljavanja.

Sve informacije možete dobit kod voditelja pčelarske škole prof. dr. Nikole Kezića na mai udruge "Propolis" ili osobno: nikola.kezic@gmail.com ili telefon 098 316 469

 
Back to content | Back to main menu